Powered By Blogger

Introduccio sobre la pirotecnia


Introducció
S’anomena pirotècnia als dispositius que estan preparats per que produeixin reaccions pirotècniques en el seu interior. Les reaccions pirotècniques es produeixen per la combustió no explosiva de materials, que poden generar flames, espurnes (xispes) y/o fum. Els dispositius pirotècnics poden contindré també elements que produeixen algunes reaccions explosives controlades. Les reaccions pirotècniques poden ser iniciades per elements elèctrics, y desprès encendre dispositius pirotècnics. Els dispositius pirotècnics que tenen efectes visuals, sonors y fumífers son coneguts com a focs artificials y s’utilitzen en exhibicions, festes, celebracions, etc.

Algunes mesures de seguretat.

Al ser productes explosius y d’ignició, el perill de cremades i d’incendis son factors constants que s’han de tenir presents en tot moment.
Una mala manipulació pot provocar explosions fortuïtes, amb amputacions de parts de la ma o inclús lesions mes Graus. Aquest tipus d’incidents son bastant comuns en les persones no experimentades que adquireixen pirotècnia ocasionalment amb finalitats lúdiques. Com a norma bàsica, tots els elements pirotècnics s’han d’encendre al terra, mai mentre son sostinguts a la ma. Les carcasses o suports dels projectils d’especial potencia s’han de clavar a terra per evitar que bolquin o que es desviïn de la seva trajectòria.

0 comentarios:

Publicar un comentario